Na grilu

Štika na grilu - recept

Ingredicence:

  • 800 g filetů ze štiky
  • tymián
  • domácí špek
  • 2 rajčata
  • 250 g selského jogurtu
  • řeřicha
  • 2 stroužky česneku
  • citrónová šťáva
  • 800 g různých druhů listových salát
  • sůl a pepř


Doba přípravy: 40 minut
Množství: 4 porce


1. Štiku očistíme od šupin, nařízneme ji na hřbetu u páteře. Zařízneme u ocasu, odstraníme hlavu a zbude nám filet. Filety rozdělíme na porce, osolíme a opepříme.

2. Péct je budeme nasucho na dřevěném uhlí, grilovací mřížku potřeme špekem, aby se nepřichytily. Pečeme nejdříve na straně s kůží, poté opatrně obrátíme, aby se nepotrhaly. Na závěr rybu posypeme tymiánem. Rajčata rozpůlíme, osolíme a opepříme.


3. Grilujeme - nejprve řeznou plochou dolů, poté i z druhé strany. Jogurt utřeme s jemně nasekanou řeřichou, rozetřeným česnekem a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

4. Saláty vypereme, natrháme na kousky a rozložíme na talíř. Navrch položíme rybu a grilované rajčátko. Doplníme jogurtovou omáčkou a podáváme s domácím chlebem.

Zdroj: stava.cz