Na grilu
Štika na grilu - recept
Ingredicence:
- 800 g filetů ze štiky
- tymián
- domácí špek
- 2 rajčata
- 250 g selského jogurtu
- řeřicha
- 2 stroužky česneku
- citrónová šťáva
- 800 g různých druhů listových salát
- sůl a pepř
Doba přípravy: 40 minut
Množství: 4 porce
1. Štiku očistíme od šupin, nařízneme ji na hřbetu u páteře. Zařízneme u ocasu, odstraníme hlavu a zbude nám filet. Filety rozdělíme na porce, osolíme a opepříme.
2. Péct je budeme nasucho na dřevěném uhlí, grilovací mřížku potřeme špekem, aby se nepřichytily. Pečeme nejdříve na straně s kůží, poté opatrně obrátíme, aby se nepotrhaly. Na závěr rybu posypeme tymiánem. Rajčata rozpůlíme, osolíme a opepříme.
3. Grilujeme - nejprve řeznou plochou dolů, poté i z druhé strany. Jogurt utřeme s jemně nasekanou řeřichou, rozetřeným česnekem a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
4. Saláty vypereme, natrháme na kousky a rozložíme na talíř. Navrch položíme rybu a grilované rajčátko. Doplníme jogurtovou omáčkou a podáváme s domácím chlebem.
Zdroj: stava.cz