Losos na grilu
Steaky z čerstvého lososa připravujeme na grilu a podáváme s brusinkovým máslem.
Ingredience:
- ostrá hořčice
- pomerančová kůra
- 125 g máslo
- 4 porce čerstvý losos
- brusinky
Doba přípravy: 40 minut
Množství: 4 porce
1. Lososa i s kůží omyjeme a osušíme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme, zakapeme pomerančovou a limetkovou šťávou. Zabalíme do alobalu a necháme v chladu několik hodin rozležet.
2. Změklé máslo promícháme s brusinkami, hořčicí, solí a pomerančovou kůrou. Z másla utvoříme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme v chladu ztuhnout.
3. Naloženého lososa ogrilujeme z obou stran. Nejdříve grilujeme stranu s kůží, potom rybu otočíme a dopečeme. Ztuhlé brusinkové máslo nakrájíme na kolečka.
4. Na horkého grilovaného lososa klademe kolečka brusinkového másla a podáváme s bramborem nebo pečivem a zeleninovým salátem. Zdobíme petrželovou natí.
Zdroj: vareni.cz