Losos na grilu

Steaky z čerstvého lososa připravujeme na grilu a podáváme s brusinkovým máslem.

Ingredience:

  • ostrá hořčice
  • pomerančová kůra
  • 125 g máslo
  • 4 porce čerstvý losos
  • brusinky

 


Doba přípravy: 40 minut
Množství: 4 porce


1. Lososa i s kůží omyjeme a osušíme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme, zakapeme pomerančovou a limetkovou šťávou. Zabalíme do alobalu a necháme v chladu několik hodin rozležet.

2. Změklé máslo promícháme s brusinkami, hořčicí, solí a pomerančovou kůrou. Z másla utvoříme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme v chladu ztuhnout.

3. Naloženého lososa ogrilujeme z obou stran. Nejdříve grilujeme stranu s kůží, potom rybu otočíme a dopečeme. Ztuhlé brusinkové máslo nakrájíme na kolečka.

4. Na horkého grilovaného lososa klademe kolečka brusinkového másla a podáváme s bramborem nebo pečivem a zeleninovým salátem. Zdobíme petrželovou natí.

Zdroj: vareni.cz