Makrela na grilu

Makrela na grilu - recept

Ingredience:

  • 4 mražené makrely
  • 4–6 cibulí
  • 4 kousky čerstvého fenyklu
  • 6 menších rajčat, rozpůlených
  • 6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
  • olivový olej
  • sůl a pepř


Doba přípravy: 35 minut
Množství: 6 porcí



1. Zmraženou rybu nechte trochu povolit, ale ne rozmrznout. Mezitím zapalte gril a zeleninu nakrájejte na klínky nebo plátky. Připravte obdélníky alobalu a pečicího papíru tak, aby se do nich daly makrely pohodlně zabalit.
 
2. Doprostřed obalu položte zeleninu a na ni ryby. Lehce osolte a opepřete, posypte plátky česneku a pokapejte olivovým olejem. Obal uzavřete a balíčky položte na mřížku na žhoucí uhlíky. Grilujte zhruba dvacet minut a pak se podívejte, jestli je makrela už dostatečně propečená.

3. Podávejte – nejlépe přímo v obalu, v němž se ryba pekla, abyste nepřišli ani o kapku lahodné voňavé šťávy.

Zdroj: apetitonline.cz