Treska na másle

Recept - treska na másle

 

Ingredience

  • 2 filety cca 800g
  • máslo
  • hl. mouka
  • sůl a pepř
  • olivový olej


Doba přípravy: 30 minut
Množství: 4 porce


1. Filety tmavé tresky naporcujeme. Ideálně na porce tvaru kostky. Každou porci z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem.

2. Rozehřejeme troubu na maximální teplotu a na plech si dáme pečící papír, na který naskládáme jednotlivé porce tresky, které velmi opatrně a minimálně poprášíme hladkou moukou a na každou porci položíme kousek másla.

3. Jelikož filety jsou bez kůže, není nutno porce při pečení obracet. Jak bude ryba lehce zlatavá a začne se na dotek rozpadat na „masové lupínky“ je hotová.

Zdroj: toprecepty.cz