Candát na grilu
Recept candát na grilu, dietní příprava candáta s citrónem, česnekem a rozmarýnem.
Ingredience
- 600 g candáta
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce bílého vína
- 4 lžíce másla
- 4 kolečka citronu
- 3 stroužky česneku
- 4 větvičky rozmarýnu
- sůl a pepř
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 2-3 porce
1. Porce candáta očistíme. Ve hřbetních části lehce nařízneme a vložíme půl kolečka citronu. Následně osolíme. Do bílého vína nakapeme citron, přidáme rozmačkaný česnek. V této zálivce candáty namočíme a necháme 2 hodiny v chladničce odpočinout.
2. Před samotným grilováním vnitřek candáta zlehka opepříme a přidáme do něj větvičku rozmarýnu. Aby nám chytl na ohni hezkou barvu, potřeme ho olivovým olejem.
3. Candát se z každé strany griluje cca 5 - 7 minut.