Candát na grilu

Recept candát na grilu, dietní příprava candáta s citrónem, česnekem a rozmarýnem.

 

Ingredience

  • 600 g candáta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce bílého vína
  • 4 lžíce másla
  • 4 kolečka citronu
  • 3 stroužky česneku
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • sůl a pepř

 

Doba přípravy: 30 minut
Množství: 2-3 porce

 

1. Porce candáta očistíme. Ve hřbetních části lehce nařízneme a vložíme půl kolečka citronu. Následně osolíme. Do bílého vína nakapeme citron, přidáme rozmačkaný česnek. V této zálivce candáty namočíme a necháme 2 hodiny v chladničce odpočinout.

2. Před samotným grilováním vnitřek candáta zlehka opepříme a přidáme do něj větvičku rozmarýnu. Aby nám chytl na ohni hezkou barvu, potřeme ho olivovým olejem.

3. Candát se z každé strany griluje cca 5 - 7 minut.