Pečený candát

Pečený candát se slaninou vám bude chutnat. Jednoduchý recept na candáta, který zvládne každý.
Ingredience:

  • Candát 1 ks
  • Smetana 1 kelímek
  • Sůl     
  • Koření     
  • Hladká mouka     
  • Anglická slanina     


Doba přípravy: 30 minut
Množství: 2 porce

1. Candáta vykucháme a očistíme. Následně osolíme a okořeníme. Od ocasu až k hlavě uděláme zářezy každých 5 cm, do kterých vložíme plátek slaniny.

2. Na vymazaný plech uděláme ze špejlí mřížku, na kterou položíme na břicho candáta. Dáme ho péct do trouby předehřáte trouby na 200 °C asi na 20 minut.

3. Rybu po 20 minutách vyjmeme a polejeme pochoutkovou smetanou, která je smíchaná se dvěma lžičkami hladké mouky.
Vložíme znovu do trouby a necháme zapéct do zlatova.