Pečený candát
Pečený candát se slaninou vám bude chutnat. Jednoduchý recept na candáta, který zvládne každý.
Ingredience:
- Candát 1 ks
- Smetana 1 kelímek
- Sůl
- Koření
- Hladká mouka
- Anglická slanina
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 2 porce
1. Candáta vykucháme a očistíme. Následně osolíme a okořeníme. Od ocasu až k hlavě uděláme zářezy každých 5 cm, do kterých vložíme plátek slaniny.
2. Na vymazaný plech uděláme ze špejlí mřížku, na kterou položíme na břicho candáta. Dáme ho péct do trouby předehřáte trouby na 200 °C asi na 20 minut.
3. Rybu po 20 minutách vyjmeme a polejeme pochoutkovou smetanou, která je smíchaná se dvěma lžičkami hladké mouky.
Vložíme znovu do trouby a necháme zapéct do zlatova.