Candát na másle

Candát na másle s rýží - recept


Ingredience:

  • 700 g filetů candáta
  • 150 g másla
  • 2 lžíce másla - na rýži
  • 250 g kulaté rýže
  • 150 g zeleného hrášku
  • 2 ks šalotky
  • 300 ml bílého vína
  • 300 ml zeleninového vývaru
  •  sůl
  • drcenéý barevný pepř
  • 1 ks citrónu


Doba přípravy: 45 minut
Množství: 4 porce


1. Očištěné kusy candáta pokapejte citrónovou šťávou, osolte, ochuťte čerstvě mletým pepřem a opečte na přepuštěném másle dozlatova.
    
2. Mezitím si připravte rizoto. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte rýži, kterou nechte lehce opéct, pak podlijte bílým vínem, vývarem a duste doměkka.
    
3. Asi 10 minut před koncem dušení přidejte do rýže hrášek.