Candát na másle
Candát na másle s rýží - recept
Ingredience:
- 700 g filetů candáta
- 150 g másla
- 2 lžíce másla - na rýži
- 250 g kulaté rýže
- 150 g zeleného hrášku
- 2 ks šalotky
- 300 ml bílého vína
- 300 ml zeleninového vývaru
- sůl
- drcenéý barevný pepř
- 1 ks citrónu
Doba přípravy: 45 minut
Množství: 4 porce
1. Očištěné kusy candáta pokapejte citrónovou šťávou, osolte, ochuťte čerstvě mletým pepřem a opečte na přepuštěném másle dozlatova.
2. Mezitím si připravte rizoto. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte rýži, kterou nechte lehce opéct, pak podlijte bílým vínem, vývarem a duste doměkka.
3. Asi 10 minut před koncem dušení přidejte do rýže hrášek.