Pstruh pečený v troubě

Pečený pstruh v troubě na víně - recept

 

Ingredience:

  • 1 pstruh
  • máslo
  • 2 dcl bílého vína
  • koření na ryby
  • petržel
  • citronová šťáva
  • olej
  • sůl a pepř


Doba přípravy: 40 minut
Množství: 1 porce



1. Rybu omyjeme, vyjmeme vnitřek, osušíme. Plech potřeme olejem a rybu něj položíme. Osolíme, opepříme.

2. Krátce osmažíme. Podlijeme vínem, které necháme trochu odpařit a zapékáme v troubě 20 minut. Občas podléváme výpekem a opatrně otáčíme.

3. Upečenou rybu vyjmeme na talíř, výpek znovu zahřejeme. Přidáme citrónovou šťávu, zbytek másla, petrželku a necháme přejít varem.

Zdroj: prima-recepty.cz