Pstruh pečený v troubě
Pečený pstruh v troubě na víně - recept
Ingredience:
- 1 pstruh
- máslo
- 2 dcl bílého vína
- koření na ryby
- petržel
- citronová šťáva
- olej
- sůl a pepř
Doba přípravy: 40 minut
Množství: 1 porce
1. Rybu omyjeme, vyjmeme vnitřek, osušíme. Plech potřeme olejem a rybu něj položíme. Osolíme, opepříme.
2. Krátce osmažíme. Podlijeme vínem, které necháme trochu odpařit a zapékáme v troubě 20 minut. Občas podléváme výpekem a opatrně otáčíme.
3. Upečenou rybu vyjmeme na talíř, výpek znovu zahřejeme. Přidáme citrónovou šťávu, zbytek másla, petrželku a necháme přejít varem.
Zdroj: prima-recepty.cz