Kapr na grilu

Recept na grilovaného kapra s česnekovou příchutí.

 

Ingredience:

  • kapr
  • 1 citron
  • 6 stroužků česneku
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 2 lžičky grilovacího koření
  •  sůl, pepř
  • 1 snítka čerstvého timiánu
  • 2 až 3 snítky čerstvého oregana

 

    Doba přípravy: 15 - 20 minut
    Množství: 4 porce

 

1. Půlky kapra svisle nařízneme na kůži a z obou stran pokapeme citronem a potřeme česnekem.

2. Z ostatních ingrediencí utvoříme marinádu, kterou potřeme kapra (z obou stran) a necháme v lednici v uzavřené misce nejlépe do druhého dne nebo aspoň 2 hodinky.

3. Grilujeme v kleštích na ryby po obou stranách.