Kapr na másle - recept

Recept na pečeného kapr na másle.


Ingredience:

  • 1/2 ks kapra bez hlavy
  • 80 g másla
  • rybí vývar
  • citrónová šťáva
  • drcený kmín
  • sůl

 

Doba přípravy: 40 minut
Množství: 2 porce

 


1. Kapra očistíme a před pečením nařízneme na bohu několik příšných zářezů, rybu osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.


2. Větší část másla rozehřejeme na pekáči a vložíme rybu. Kapra posypeme kmínem a přidáme zbylé kusy másla.


3. Pečeme ve vyhřáte touvě na 200 °C. V průběhu pečení podlíváme rybím vývarem.


4. Upečeného kapra rozdělíme na porce, dáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a přidáme dílky citrónu.